Lliurament de premis del XXXV Concurs Bíblic

El dia 1 de juny, a la seu del Bisbat d’Urgell, va tenir lloc el lliurament dels premis del Concurs Bíblic de Catalunya, en un acte presidit per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives.

Aquest concurs té la finalitat d’apropar a les noves generacions el coneixement de la Bíblia. Els alumnes han concursat fent diferents treballs d’acord al lema proposat “No tinguis por, que jo sóc amb tu” (Is 43, 5).En aquesta edició han participat una quarentena d’escoles i 3 parròquies amb 3376 treballs presentats.

Són diferents les modalitats en els que els professors de religió motiven als seus alumnes a que participin en aquest concurs. Des dels més petits, amb el Concurs Bíblic Inicial, seguint amb el Concurs Bíblic Bàsic o de Dibuix, en el que participen majoritàriament els alumnes de 2n i 3r cicle de Primària, fins al Concurs Bíblic Informàtic o de Redacció, on els adolescents fan treballs realment bons.

Dins del Concurs Bíblic Inicial, els primers premis han sigut per Lucas Paituví (1a categoria) i l’Èric Marín (2a categoria)  de l’Escola Vedruna de Puigcerdà i per la Laia Rodríguez (3a categoria) del Col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella. El premi per l’escola que ha presentat els millors treballs, pel Col·legi Mare Janer de Santa Coloma.

Respecte al Concurs Bíblic Bàsic han resultat guanyadores la Chloe Izquierdo (1a categoria) de l’Escola Andorrana d’Ordino, l’Itziar Donoso (2a categoria) de l’Escola Andorrana d’Encamp i l’Andrea Segovia (3a categoria) de l’Escola Vedruna de Puigcerdà. En aquesta modalitat també es reconeixen diferents accèssits que han anat a parar a l’Ainhoa Fidalgo de l’Escola Andorrana de La Massana i la Chloé Sanz del Col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella(1a categoria), la Noèlia Pla de l’Escola Mare de Déu del Roser i el Rodrigo Mateos de l’Escola La Salle de La Seu d’Urgell (2a categoria), l’Alba Bassedas de l’Escola Vedruna de Puigcerdà i la Meritxell Vallmajor de l’Institut Joan Triadu de Ribes de Freser, en la tercera categoria. El premi d’Educació Especial ha estat pel Marc Martínez del Col·legi Mare Janer. Cal destacar també els premis per escola que han recaigut en el Col·legi Mare Janer de Santa Coloma (1a categoria), l’Escola Andorrana d’Andorra la Vella (2a categoria) i l’Escola Vedruna de Puigcerdà (3a categoria). Les parròquies de Sant Esteve d’Andorra la Vella i Santa Maria de Barbens es reparteixen els premis de catequesi.

Els alumnes que van participar dins del Concurs Bíblic de Dibuix han tingut premi l’Aleix Gabaldon (1a categoria) de l’Escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer, l’Isabel Domenjó (2a categoria) de l’Escola Mare de Déu del Rossell de Guissona i la Lucia Segovia (3a categoria) de l’Escola Vedruna de Puigcerdà.

Especial importància tenen els premiats al Concurs Bíblic Informàtic, perquè els premis no són per Bisbat, sinó a nivell de tota Catalunya. A la Laia Burgos i a la Marta Carmona del Col·legi Mare Janer de Santa Coloma els hi van reconèixer els seus treballs com premi al mèrit. I aquest any, han creat un nou premi, el de millor meme informàtic, que va ser per la Júlia Escabias de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp.

El punt final de la festa, va ser compartir un petit esmorzar.

Gràcies pel treball, la il·lusió, i l’empenta dels  professors de religió del nostre Bisbati als premiats, els nostres alumnes, moltes felicitats!

Compartir