L’escoltisme treballa l’educació en valors

L’Agrupament Escolta Ivarsenc que té el seu Cau a Ivars d’Urgell va programar pel cap de setmana de l’11 al 12 de febrer, una sortida de convivència i treball d’educació en valors, on van participar una bona part dels 110 nens i nenes que formen part de l’Agrupament Ivarsenc. Les diverses branques van fer sortides a diferents llocs del nostre Bisbat: Penelles i Ponts. L’objectiu era treballar diferents valors i aprenentatges que són importants en l’educació integral dels escoltes, des del sentit de treball en grup, del coneixement del patrimoni cultural, del treball de l’amistat, la transcendència,…

El grup de Llops i Daines (8 a 10 anys) i Pioners i Caravel·les (15 a 18 anys), amb els seus respectius caps van compartir aquesta sortida a Ponts, i més concretament a l’Alberg “Los Hermanos”, on gairebé una trentena d’escoltes van treballar, van jugar i van viure un cap de setmana on l’amistat i la companyonia van marcar els diferents moments. A més d’organitzar jocs i activitats lúdiques van tenir temps per visitar el patrimoni cultural pontsicà com la Col·legiata de Sant Pere, les restes del castell de Ponts i el Parc de la “Roca del Call”. Una sortida on els escoltes més grans van col·laborar en preparar els àpats i els jocs, una manera de donar protagonisme als joves i que ajudin i acompanyin als més petits del cau. També amb un espai per l’espiritualitat que es va treballar amb una dinàmica de vespre i amb uns fanalets de llum que van aixecar-se en la fosca nit pontsicana, darrer cadascun d’ells un desig de millorar les relacions amicals dels escoltes que hi participaven i de la societat on convivim.

També hi va haver temps de preparar la participació a la Jamborinada que tindrà lloc el darrer cap de setmana d’abril i que aplegarà a 12.000 escoltes de 137 agrupaments catalans a la ciutat de Tàrrega. Un espai de trobada i de presentar a la societat la tasca de l’escoltisme català.

Compartir