Les relíquies de Sta. Bernardeta s’acomiaden de la Diòcesi a la Llar Sant Josep (i 3)

El dilluns dia 25 de novembre a la Missa de la Llar de St. Josep de La Seu d’Urgell va tenir lloc el darrer acte de comiat de les relíquies de Sta. Bernadeta que des del dissabte passat foren acollides per la Diòcesi d’Urgell a Balaguer i a La Seu d’Urgell.

Amb la presència de les Religioses dels Ancians Desemparats, dels residents de La Llar de St. Josep i d’un bon grup de fidels de la ciutat de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir una solemne Eucaristia de la memòria de Sta. Bernardeta en la qual hi van concelebrar el Vicari General de la Diòcesi, Mn. Ignasi Navarri i Mn. Jordi Miquel, Mn. Joan Dies i Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe va destacar com tota la Diòcesi havia acollit amb joia la presència de les relíquies de Sta. Bernardeta en complir-se els 175 anys del naixement de la santa i  els 140 de la seva mort. Va descriure la vida de Sta. Bernardeta com aquella noia jove i humil que va saber viure la santedat en les coses ordinàries i d’una forma humil i discreta i va subratllar com és un exemple especialment pels malalts i persones amb discapacitat i altres xacres o creus de la vida. Ella va saber fer realitat en la seva vida el que l’Apòstol Sant Pau descriu a la primera carta als Corintis (1Co 1,26-31): “Déu, per confondre els savis, ha escollit els qui el món té per dèbils i els qui, als ulls del món, són gent de classe baixa, gent de qui ningú no fa cas; per destituir els qui són alguna cosa, ha escollit els qui no valen per a res”. La vida de Sta. Bernardeta fou com el “gra de blat que quan cau a terra no mor sinó que dóna molt de fruit”. Un fruit que ha fet que Sta. Bernardeta sigui venerada amb molta devoció per tants i tants cristians d’arreu del món i d’una manera especial ho estan fent ara els qui poden comptar amb la presència física de les seves relíquies que del passat 1 de setembre fins a aquest Nadal estaran en pelegrinatge per les Diòcesis d’Espanya.

Al final de la Missa els fidels pogueren venerar les relíquies mentre es cantava amb molta fe i devoció l’Ave de Lourdes.

Després, les relíquies de la Santa, van abandonar la Diòcesi d’Urgell per dirigir-se a la seva nova destinació que serà el Bisbat de Lleida.

Compartir