La parròquia de Guissona mostra el seu llegat artístic i històric a la capella de Sant Isidre

La parròquia de Guissona va finalitzar l’adaptació de la capella de Sant Isidre, dins el temple parroquial, que permetrà mostrar una part del llegat històric i artístic de l’església de Santa Maria, i la presentà als fidels i al públic el passat diumenge 28 de febrer, en un acte d’inauguració que es va poder retransmetre pel canal Instagram de la parròquia i en el qual van participar el Director del Museu de Guissona, Sr. David Castellana, i el mecenes de l’exposició que s’hi mostrarà, Sr. Ramon Faus. Per la seva part, l’Alcalde Il·lm. Sr. Jaume Ars, va fer un comunicat públic, en el qual posà en relleu la qualitat del projecte.

Aquesta actuació s’emmarca dins d’un projecte més ampli que es portarà a terme entre el Museu de Guissona, la parròquia i el Bisbat d’Urgell amb la finalitat de recuperar i mantenir la totalitat del patrimoni religiós de Guissona que ha arribat als nostres dies.

L’acte d’inauguració es va iniciar a les dotze del migdia, amb la celebració de la Missa Major i, en acabar, va tenir lloc la presentació de l’exposició permanent a càrrec del Sr. David Castellana, i després va dir unes paraules el benefactor que ha permès bastir-la, Sr. Ramon Faus; i va cloure l’acte el Rector de la parròquia, Mn. Ramon Balagué, que va agrair l’esforç de tots els implicats per fer possible aquest espai d’exposició i recuperació del patrimoni religiós.

El projecte vol mostrar un recorregut per la història de l’església de Guissona des dels primers indicis documentats fins a l’actualitat, amb plafons explicatius de diversos moments i circumstàncies històriques; amb una presentació del llegat bibliogràfic de la parròquia on s’hi inclou una pintura del Purgatori que ha estat recuperada per a la mostra; i finalment dues peces del desaparegut Retaule de les Ànimes obrat al taller de Joan Grau durant el segle XVII. Una d’aquestes dues peces es pot veure restaurada -en una acció duta a terme pel museu de Cervera l’any 2018- i l’altra es mostra sense intervenció, per tal d’encoratjar iniciatives que permetin la seva restauració.

Aquesta actuació a la parròquia de Guissona s’ha dut a terme gràcies al suport econòmic del Sr. Ramon Faus Santaeulària, que ha volgut fer un homenatge també al seu pare. El mateix benefactor va impulsar la recuperació de l’espai Sant Felip Neri l’any 2011.

Compartir