Joves de la diòcesi participen en la trobada d’estiu de Taizé

Alguns joves dels grups Txt de la diòcesi d’Urgell van participar del 21 al 28 de juliol a la trobada que es fa a l’estiu a la comunitat de Taizé, situada al poble que porta aquest mateix nom a la Borgonya francesa, juntament amb 2.500 joves d’arreu d’Europa.

Durant la setmana es van incorporar a l’estil de vida i de pregària dels monjos de la comunitat de Taizé. El dia a dia va consistir a compartir la pregària al matí, abans de dinar i després de sopar. Un cop al dia, amb grups per edats i amb persones de nacionalitats diverses, es compartia i reflexionava sobre l’Evangeli; i més tard, tothom col·laborava amb una tasca per al bon funcionament de la convivència i del poble. Un dels joves, en Marc Miquel, del grup de joves del Txt Andorra+16 i alumne del Col·legi Sant Ermengol, es va encarregar que a les estones de pregària hi hagués un silenci còmode per a tothom.

En aquesta trobada, les activitats es concentraven en la reflexió, passejar, establir relacions amb nova gent, i participar en activitats lúdiques, que a la nit es convertien en una vetllada internacional. El missatge que se’n van endur cap a casa és que la felicitat consisteix a treballar per la misericòrdia envers l’altre i la joia d’escoltar i compartir el que un és, amb els que l’envolten.

Compartir