IV Curs per a Directors espirituals dels Seminaris d’Espanya a Roma

Dels dies 29 de gener al 3 de febrer va tenir lloc al Col·legi Espanyol St. Josep de Roma el IV Curs per a Directors Espirituals dels Seminaris d’Espanya i Delegats del Clergat. Estava organitzat per la Comissió Episcopal de Seminaris i per la Comissió del Clergat de la Conferència Episcopal Espanyola, i s’hi van fer presents Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i President de la Comissió Episcopal de Seminaris i de Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar de Terrassa i vocal de la mateixa Comissió, així com pels Direcotrs de les dues Comissions Rv. Sergio Requena i Juan Carlos Mateos.

El Curs va tractar sobre «Acompanyar i discernir per a il·luminar la vida», amb l’ajuda de diversos ponents. 

Els primers tras dies el professor Stefano Guarinelli, psicòleg i terapeuta del Seminari de Milà, va tractar entorn del «pathos» i la gramàtica del que és emocional, la maduresa com a problema teològic i l’avaluació de la maduresa al llarg del procés formatiu inicial i permanent. Mons. Aurelio García Macías, de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, va tenir dues aportacions sobre l’Eucaristia i la Litúrgia de les Hores en la vida dels seminaristes i dels sacerdots. El P. Luis López-Yarto s.j, va tenir unes aportacions sobre l’acompanyament i la maduració en grup. I Mons. Jorge Carlos Patrón Wong, Arquebisbe Secretari de la Congregació per al Clergat va tenir una ponència amb un ric diàleg sobre «La direcció espiritual com acompanyament integral en la formació inicial i permanent dels sacerdots». També el P. Argimiro Martín, operari diocesà, va oferir un Recés de tota una tarda sobre «Acompanyar i discernir des de la Paraula de Déu».
Dilluns dia 29 van participar en els actes de Clausura dels 125 anys del Col·legi Espanyol St. Josep de Roma, i a l’Eucaristia que va presidir el  Cardenal Santos Abril, amb motiu de la festa del beat tortosí Manuel Domingo i Sol.
Dimecres dia 31 van poder celebrar l’Eucaristia a la Cripta de la Basílica de St. Pere del Vaticà, participar a l’audiència pública del Sant Pare Francesc i tenir un encontre a la Congregació per al Clergat amb el Cardenal Prefecte Beniamino Stella i el Secretari Mons. Patrón. Al migdia van ser acollits al Convictori Sacerdotal i Església de Sta. Maria de Montserrat de Roma, i van visitar la biblioteca i les instal·lacions.

Dissabte dia 3 van tenir una visita guiada a la basílica de St. Climent papa de Roma.

Compartir