Inici del ministeri episcopal del nou Bisbe de Lleida

Diumenge dia 20 de setembre l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, acompanyat del M.I. Vicari General d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri, i del Secretari general Mn. David Codina, van assistir a l’inici del ministeri episcopal com a nou Bisbe de la Diòcesi de Lleida, de Mons. Salvador Giménez Valls, a la Catedral nova de Lleida.

L’Eucaristia solemne fou inicialment presidida pel Nunci de Sa Santedat a Espanya i a Andorra, Mons. Renzo Fratini, i hi varen concelebrar diversos cardenals i Arquebisbes d’Espanya, com el Cardenal President de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez; el cardenal-Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach i el cardenal-arquebisbe de València, Dr. Antonio Cañizares.

Mons. Giménez va néixer a Muro d’Alcoi el 31 de maig de 1948. El 1960 va ingressar al seminari de València i el 1973 va ser ordenat sacerdot. És Batxiller en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i llicenciat en Filosofia i Lletres, amb especialització en Història, per la Universitat Literària de València. Va exercir diversos càrrecs pastorals a Alacant i es va dedicar a l’ensenyament fins que l’11 de maig de 2005 va ser nomenat bisbe auxiliar de València. Posteriorment va ser nomenat bisbe de Menorca per substituir Joan Piris. Primer va ser administrador diocesà, càrrec que va ocupar del 21 de setembre de 2008 fins el 21 de maig de 2009, quan va ser nomenat nou bisbe. Des d’aquest diumenge dia 20 ja és oficialment el bisbe de Lleida.

Compartir