Inici de la Quaresma

L’Arquebisbe Joan-Enric va presidir el dimecres 17 de febrer la celebració eucarística amb què s’inicià amb solemnitat la Santa Quaresma, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell. La celebració del Dimecres de Cendra també es va dur a terme a totes les parròquies de la Diòcesi d’Urgell.

La solemne Missa a la Catedral, amb el gest litúrgic de la benedicció i imposició de la cendra com a signe de penediment i de conversió, va aplegar els fidels a les vuit del vespre. Fou concelebrada pels Vicaris Generals Mn. Navarri i Mn. Mauri, i d’altres sacerdots de la ciutat de La Seu d’Urgell. També es va pregar especialment pel qui fou Rector i Degà del Capítol, Mn. Francesc Xavier Parés, just aquell dia que es complia el primer aniversari del seu traspàs.

A la seva homilia, Mons. Vives encoratjà els fidels a viure el temps quaresmal vivint l’almoina, l’oració i el dejuni, els grans pilars de la Quaresma. Destacà com la pandèmia actual ens ha de portar a viure una sèrie d’actituds profundes com la tornada a l’essencial (temps per renovar la fe, l’esperança i la caritat tal com el Papa ho recorda al Missatge de la Quaresma d’aquest any), el valor de la cura i el respecte de l’altre que s’ha de traduir en concret com, per exemple, en el compliment de les recomanacions sanitàries donades per les autoritats sanitàries (ús mascareta, reunions controlades i vacunar-se per amor als germans) o cultivar la pregària i la relació personal amb Déu tenint-lo present i estimar sense mesura.

Després de l’homilia, Mons. Vives beneí les cendres que Mn. Josep M. Mauri imposà a l’Arquebisbe i després aquest ho féu a tots els concelebrants i els fidels.

Compartir