Ingrés del Dr. Francesc Torralba a la Reial Acadèmia de Doctors

Dijous 4 de desembre el Director de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell i Professor de les Facultats de Filosofia i Teologia de Catalunya, i de la Blanquerna de la Univ. Ramon Llull, Dr. Francesc Torralba i Rosselló, va ingressar a la Reial Acadèmia de Doctors en un acte solemne celebrat a la sala d’actes del Seminari Conciliar de Barcelona, on hi va assistir l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives i diversos preveres del Bisbat d’Urgell que el van voler acompanyar.

El discurs d’ingrés pronunciat per part del Dr. Torralba tingué com a títol La filosofia com a cura de l’ànima i del món, on esbossà set grans moviments que genera la filosofia: assossegar-se, meravellar-se, indagar, dialogar, criticar, decidir i transformar.

El discurs de resposta anà a càrrec del físic i poeta Dr. David Jou que va elogiar la figura del Dr. Francesc Torralba, destacant la seva obra extensa i el seu mestratge, i situant-lo dins de la minoria creativa de què parlava el Papa Benet XVI i de la majoria alegre i serena dels qui han viscut la joia de l’Evangeli com afirma el Papa Francesc.

20141204 211212torralbadoctors4torralbadoctors220141204 20000320141204 200046

Compartir