Homenatge a l’arquebisbe Joan Martí a Alcover

El dia 7 de juny a Alcover (Tarragona) va tenir lloc un acte d’homenatge a l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan Martí i Alanis, copríncep d’Andorra i un dels grans artífexs de la Constitució democràtica del Principat d’Andorra de 1993.

Mons. Martí (1928-2009) era nascut al Milà, del terme d’Alcover, i el poble i la parròquia van promoure un homenatge a l’arquebisbe Joan i també al seu germà  més jove i també desaparegut, Dr. Antoni Martí, professor de Literatura i Llengua a London (Canadà).

Van assistir-hi l’Arquebisbe administrador apostòlic de Tarragona, l’Alcalde en funcions d’Alcover i el Rector de la Parròquia, i hi van tenir sengles ponències tres persones vinculades a Mons. Joan Martí, com Mn. Nemesi Marquès, Mn. Ramon Viñes i Mn. Jordi Figueras.

L’Arquebisbe Vives d’Urgell va enviar un missatge a Mons Pujol que el va llegir a l’acte, degut a no poder assistir-hi a causa de la concurrència de la presència aquell mateix dia a La Seu d’Urgell del President de la Generalitat de Catalunya, del Cap de Govern d’Andorra i del Ministre de Foment en funcions d’Espanya.

Compartir