Fuheis, el cor cristià de Jordània, testimoni de fe pels bisbes de la Coordinadora en Suport a Terra Santa

Mons. Joan-Enric Vives, com a membre de la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport de l’Església a Terra Santa ha seguit en la seva visita per conèixer la situació dels refugiats cristians a Jordània, compartint el dia i la feina a la població de Fuheis, on la major part dels habitants són cristians i la població està molt castigada per la desocupació. La cooperació entre els cristians de ritu llatí, ortodox i melquita és fort i es manifesta en l’activitat que manté Càritas.
Els bisbes han pogut compartir les inquietuds i experiències del rector de la parròquia de l’Immaculat Cor de Maria, el P. Hanna Kildani, i de l’equip pastoral de l’església de Ntra. Sra. De Gràcia, del Patriarcat Llatí de Jerusalem, situada a la part alta; i conèixer el treball que realitza Càritas per donar ajuda als refugiats que arriben de Síria i l’Iraq. Les Germanes Dominiques de l’Iraq estan a càrrec del centre de Càritas Jordània.
Càritas a Jordania treballa conjuntament amb la Pontificia Missió (que coordina les activitats solidaries de les organitzacions religioses), l’AVSI (organització italiana no governamental que des del 1972 ha posat en marxa 30 projectes voluntariat internacional arreu del món), l’IOCC, els Missatgers de la Pau (organització espanyola creada el 1962 que treballa al costat de la gent gran i dels refugiats); les Germanes Dominicanes a l'»Italian Hospital Amman», -l’hopital més important d’Amman, situat en la zona pobre i que dona molt de suport als més necessitats-), i les Germanes Franciscanes.
La parròquia disposa en Fuheis de dues escoles; els bisbes han visitat al matí l’Escola Llatina, i han mantingut una trobada amb els ordinaris i els sacerdots jordans, que els han explicat les dificultats que imposa la situació a Jordània i en aquesta zona concretament. Al migdia s’ha celebrat una missa a l’església de Ntra. Sra. De Gràcia, i s’ha compartit un dinar de germanor i comunió amb els sacerdots.
La nit abans els bisbes van rebre informació del Cos Diplomàtic acreditat a Jordània.ayer i Mons Vives va poder mantenir una trobada amb el diplomàtic D. Tomás López Vilariño, SegonaJefatura de  l’ambaixada d’España a Jordania, e interessar-se per la situació dls cristians en el país.
Durant el dimecres 13 de gener, és previst que els bisbes visitin la zona de Madaba, on hi ha una gran quantitat de refugiats cristians desplaçats de l’Iraq per conéixer la situació en la que viuen. Amb ells, se celebrarà una missa.

Compartir