Festivitat del beat Ramon Llull patró de la Universitat Ramon Llull

El dia 26 de novembre a la Sala St. Jordi de la Facultat de Filosofia de Catalunya, va tenir lloc l’Acte acadèmic de celebració de la festa del beat Ramon Llull patró de la Universitat privada Ramon Llull, d’inspiració cristiana (litúrgicament, l’endemà dia 27 de novembre), presidit pel Rector de la Universitat, Mgnf. Dr. Josep M. Garrell. Hi assistí l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, antic Vicedegà de la Facultat de Filosofia i Membre del Patronat de la Universitat.

L’acte consistí en una dissertació del Dr. Albert Soler Llopart, professor titular de Filosofia a la Universitat de Barcelona, sobre «El dinamisme renovador en l’Església del papa Francesc i el papa Blanquerna«. També presentaren obres el Dr. Carles Llinàs sobre «Escatologia i modernitat. El pensament d’Odo Marquard» premiat el 2012 per la Fundació Joan Maragall, i que ara veu la llum, així com la presentació de les darreres publicacions de la Facultat a càrrec del Dr. Armando J. Pego Puigbò, professor i director de publicacions de la Facultat de Filosofia de la URL. Tot l’acte fou presentat pel Degà President de la Facultat de Filosofia, Dr. Jaume Aymar.

Al final, fou inaugurada una Exposició sobre les Reduccions jesuítiques al Paraguai, instal·lada al Claustre del Seminari Conciliar de Barcelona.

Durant l’Acte s’informà que està molt endavant la sol·licitud al Papa Francesc perquè el beat Ramon Llull sigui canonitzat i declarat doctor de l’Església. Seria el primer laic, casat i amb fills, que esdevindria doctor de l’Església.

12

Compartir