Festa del Sant Crist a Balaguer

La solemnitat del Sant Crist de Balaguer es va celebrar el dissabte 9 de novembre al Santuari-Basílica amb una Missa Solemne, que fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i concelebrada pel Capellà Custodi del Santuari, Mn. Pau Vidal, l’Arxiprest de la Noguera, Mn. Joan Pujol i per una quinzena de sacerdots i dos diaques. El Santuari quedà ple de gom a gom de fidels i devots del Sant Crist. A l’Eucaristia va assistir-hi el Paer en Cap de Balaguer, Il.lm. Sr. Jordi Ignasi Vidal i la Corporació municipal de Balaguer. També les religioses Clarisses del Monestir del Santuari del Sant Crist i els membres de l’Associació d’Amics de la Muntanya del Sant Crist.

A la seva homilia el Sr. Arquebisbe posà sota els peus de la Sagrada Imatge del Sant Crist de Balaguer tots els sofriments i creus de tantes persones, especialment els malalts, els ancians, els qui viuen la solitud, els presos, els perseguits i els més pobres. Demanà que el Sant Crist de Balaguer protegís tots els balaguerins, la Noguera i tot Catalunya i que ens ajudés a saber portar les creus de la vida amb l’ajuda de la seva gràcia. Va destacar com ens podem atansar a Jesús amb una mirada humana (simplement com un gran profeta que va viure fa 2000 anys) o amb una mirada de fe que és la que l’Arquebisbe exhortà a tenir: la Creu del Senyor ens ajuda en les creus de la vida ja que malgrat el dolor i les sofrences podem transformar el dolor i la creu en font de nova vida i amor confiant en la gràcia de Déu. Subratllà com l’Evangeli proclamat segons Sant Joan (Jo 3,13-17) remarca que Jesús és el Fill de l’home que en ser enlairat en l’arbre de la Creu perquè tots els qui creguin en Ell tinguin vida eterna.

Dos infants, amb els vestits tradicionals catalans i dos adults van presentar les ofrenes de l’Eucaristia que fou solemnitzada per l’Orfeó Balaguerí.

Després de la celebració, l’Arquebisbe i els preveres així com les Autoritats i els fidels passaren a adorar l’estimada imatge del Sant Crist, i en acabar es féu la tradicional processó amb les Autoritats cap a la plaça Mercadal, on va tenir lloc el ball dels gegants i els capgrossos. En acabar aquesta part més festiva, un vermut compartit de germanor va animar la Plaça Mercadal.

El dia abans tingué lloc l’ofrena floral dels infants i escolars al Sant Crist, i al mateix matí l’ofrena floral que fan les Llars de Jubilats i gent gran de la ciutat.


{youtube}NRlJDB29TZU{/youtube}

Compartir