Festa de St. Benet Menni a la Clínica neuropsiquiàtrica d’Horta

El dia 24 d’abril, l’Arquebisbe Joan-Enric Vives va presidir la festa de St. Benet Menni (1841-1914), fundador de les Gnes. Hospitalàries del Sagrat Cor, a la seva Clínica neuropsiquiàtrica de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona. Va ser acollir per la Superiora Gna. Rosario Martínez i la Comunitat de religioses, així com per l’equip directiu de metges i gerència, i els malalts allí internats.

Va presidir la missa d’acció de gràcies en festa de St. Benet, amb els sacerdots concelebrants, el Rector de la Parròquia Mn. Pérez i els preveres Capellans de la institució. A l’homilia glossà la misericòrdia que el Senyor vol que visquem envers els necessitats, i que el descobrim present a Ell en la persona del germà. I també va remarcar les virtuts de Sant Benet Menni, milanès arrelat a Catalunya i Espanya, renovador de l’Orde Hospitalari a Espanya al segle XIX, i fundador de les Gnes. Hospitalàries del Sagrat Cor amb les dues primeres germanes, María Josefa Recio i María Angustias Giménez, per atendre malalts i necessitats i que ara estan esteses per quatre continents. Va remarcar i explicar les paraules fonamentals de St. Benet: «Pregar, treballar, patir, sofrir, estimar Déu i callar».

Posteriorment l’arquebisbe va visitar el Centre de dia, amb els ancians, i dedicà una bona estona als malalts aguts que estan ingressats, i després va tenir un àpat de germanor amb les Germanes i el personal directiu.

Compartir