Festa de Sant Francesc i Ministeris de lector i acòlit del Sr. Antoni Baldomà

Diumenge dia 4 d’octubre, Festa de Sant Francesc d’Assís, l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir l’Eucaristia dominical al Santuari del Sant Crist de Balaguer on va rebre els ministeris de lector i acòlit el Sr. Antoni Baldomà i Molins, començant així el seu camí envers el diaconat permanent. Estava acompanyat pel Vicari Episcopal per a l’acció Pastoral, Mn. Antoni Elvira, el Rector del Santuari, Mn. Pau Vidal,  i per Mn. David Codina, Secretari general del Bisbat.

El Sr. Antoni Baldomà de 58 anys, fa cinc que participa a l’Escola Diocesana de Formació permanent del Bisbat d’Urgell i que col·labora al Santuari del Sant Crist de Balaguer. És casat i pare de quatre fills, i membre del Tercer Orde franciscà. El proper dia 12 d’octubre, coincidint amb la l’ordenació diaconal del seminarista Gabriel Casanovas, rebrà l’Admissió als Ordes.

Sobre els ministeris de lector i acòlit que rebia aquest laic cap al Diaconat permanent, l’Arquebisbe Joan-Enric va explicar als fidels com la Paraula de Déu ha de ser estimada i valorada, i com el fet d’esdevenir Lector agafa tota la vida, ja que es tracta de llegir, creure, ensenyar i testimoniar la Paraula de Déu a tothom. El lector ha de ser el portaveu d’aquesta Paraula que ha de fer arribar amb els seus llavis a tothom, a molts, que no la podrien escoltar sense el seu servei (cecs, analfabets…). També sobre el ministeri d’acòlit va mostrar com a partir d’ara el Sr. Baldomà estarà a prop de l’altar per estimar més l’Eucaristia i ajudar els sacerdots a repartir el Crist, Pa de Vida.

A l’Eucaristia es pregà pel XIV Assemblea General Ordinària del Sínode de Bisbes que aquell mateix diumenge s’inaugurava a Roma i que del 4 al 24 d’octubre de 2015 reflexionarà sobre la família

L’Eucaristia fou solemnitzada pels cants de la Comunitat de Clarisses del Santuari del Sant Crist de Balaguer i de Santa Maria d’Almatà que abans de l’Eucaristia representaren un bonic aute sacramental sobre el Trànsit de St. Francesc d’Assís.

Compartir