Festa de la Trobada de la Rosa a Pallerols de Rialb

Dissabte dia 23 de novembre es va celebrar a Pallerols de Rialb la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, organitzada per l’Associació d’Amics de Pallerols de Rialb a Andorra. La diada va començar amb una visita guiada, per recordar la persecució religiosa a Espanya al segle XX i per mostrar l’interior de la rectoria on Sant Josep Maria Escrivà va passar la nit tan angoixant davant el dubte de si estava o no fent la voluntat del Senyor, en refugiar-se al Principat d’Andorra. I a continuació es projectà al pis de dalt de la Rectoria un documental sobre les dificultats i perills que varen haver d’afrontar Sant Josep Maria i els seus companys.

Després tingué lloc la processó de la Mare de Deu del Roser al voltant de l’església de Sant Esteve, tot cantant els Goigs de la Verge del Roser. Un cop dins l’església es va celebrar la missa presidida per Mn. Rubén Mestre, sacerdot de l’Opus Dei i concelebrada pel Rector de Pallerols de Rialb, Mn. Bonifaci Fortuny i pel Rector de Ponts, Mn. Pere Morales, amb altres sacerdots. A la seva homilia el celebrant va destacar la confiança que sempre hem de tenir en el Senyor malgrat les dificultats que es presenten a la vida. També que cada un de nosaltres ha de demanar a la Verge Maria el seu signe de la rosa, perquè puguem trobar el camí personal que ens marca Déu.

En acabar l’Eucaristia Mn. Bonifaci Fortuny va dirigir una pregària pels difunts de Pallerols i va demanar la protecció de Maria en les nostres vides. Es clogué la festa amb el cant del Rosa d’abril. I va seguir un dinar d’Aplec joiós de germanor per les rodalies de Pallerols.

Compartir