Festa de la Mare de Déu de Fàtima a La Massana

Diumenge dia 13 de maig, Festa de l’Ascensió i de la Mare de Déu de Fàtima, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, va presidir una solemne eucaristia a la Parròquia de St. Iscle i Sta. Victòria de La Massana (Principat d’Andorra), on hi ha la seu de la Confraria de Ntra. Senyora de Fàtima d’Andorra.

Estava acompanyat pel Rector de la Parròquia, Mn. Lluís Eduard Salinas i el capellà de la comunitat portuguesa, P. Albano Teixeira Fraga.  Hi va ser present l’Hble. Sr. Cònsol de La Massana, Sr. David Baró i el Cònsol Honorari de Portugal a Andorra, Sr. José Manuel da Silva, així com el President de la Confraria Sr Paulo Jorge Martins Guilheiros. Acompanyava els cants la Coral portuguesa de La Massana.

Gran part de la Missa va ser oficiada en llengua portuguesa i l’Arquebisbe remarcà la joia d’estar a prop de tots els portuguesos i de tots els devots de la Mare de Déu de Fàtima.

A la seva homilia destacà que l’Ascensió és la glorificació i l’entrada a la glòria de Déu de la humanitat. El “cel” s’ha obert perquè hi entri tot el que és nostre, redimit per Jesús, Ressuscitat. Animà a viure de cara al cel, on Maria Assumpta i Ressuscitada, vetlla pels seus fills i filles. No ens podem conformar amb una vida d’horitzons materials. L’ésser humà és un compost d’ànima i cos i les dues dimensions s’han de desenvolupar i cuidar. Si posem l’esperança en les coses materials sempre restarem decebuts perquè l’ésser humà cerca l’infinit, l’eternitat, la perdurabilitat de l’amor. 

Jesús Ressuscitat i Maria Assumpta ens obren el camí de l’esperança, ens atreuen cap a una vida noble i santa. I la mesura d’aquesta santedat serà sempre l’amor concret als qui tenim a prop i als més necessitats. Sense menystenir l’amor per les coses de la terra (família, país, cultura,etc.) en els nostres temps cal refermar l’amor a Déu i a les coses eternes. Cal cuidar la fe i l’esperança i l’amor. 

La nostra devoció a Maria Santíssima sota l’advocació de Fàtima, ens porta a lluitar contra el Maligne, a resistir les temptacions i a viure en la joia de la fe cristiana, que sempre i en tota circumstància és font d’esperança i de pau. 

Després de la Missa, l’Arquebisbe en nom dels presents consagrà a Maria Santíssima, reina de Portugal i Mare de l’Església, tots els portuguesos i els andorrans i es van cantar els himnes tradicionals del Santuari de Fàtima. 

També l’Arquebisbe signà en el llibre d’honor de la Confraria i a la sortida participaren amb el Sr. Cònsol de la festa popular que es clogué amb un dinar amb la Junta de la Confraria i el Cònsol Honorari de Portugal. A les postres li oferiren la sorpresa d’un esplèndid pastís amb decoració adient per festejar els 25 anys d’episcopat de Mons. Vives i els seus 15 com a bisbe residencial d’Urgell i Copríncep d’Andorra que s’esqueia el dia anterior.

Compartir