Festa amb les RR. Filles de l’Immaculat Cor de Maria a Balaguer

Dissabte dia 9 de juny l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va presidir l’Eucaristia a la Residència de les Missioneres Filles de l’Immaculat Cor de Maria de Balaguer, en la festa litúrgica de l’Immaculat Cor de Maria. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector de la Parròquia de Balaguer i Arxiprest de Noguera, Mn. Joan Pujol; Mn. Ramon Solé; Mn. Jordi Profitós; Mn. Ermengol Donisa, Mn. Alfons Velásquez i el Secretari general Mn. David Codina.
A la seva homilia Mons. Vives destacà el valor de la festa litúrgica de l’Immaculat Cor de Maria ben unida a la solemnitat immediatament anterior del Sagrat Cor de Jesús. Destacà la seva joia per poder celebrar l’Eucaristia en aquell dia especialment de joia per a les Religioses que viuen i es consagren sota l’Immaculat Cor de Maria i destacà com aquest misteri havia d’impregnar la seva vida com a religioses. Remarcà el valor de les persones consagrades que han donat tota la vida per Déu i que ara, ja ancianes, viuen la consagració des d’una “clausura” com és estar malaltes, febles i amb menys forces, en una residència. Subratllà el valor que té per a les generacions joves el testimoni de tota una llarga vida entregada generosament al servei de Déu i dels germans en la vida consagrada i els animà a confiar sempre en el Cor Immaculat de Maria, ja que la Mare de Déu sempre se les enginya per fer-nos arribar fins al seu Fill Jesús. Glossant l’Evangeli proclamat en aquella festa litúrgica (Lc 2,41-51) subratllà com els pares de Jesús, Maria i Josep, es lamenten que “el buscaven amb ànsia” i Jesús els respon que ell “només podia ser a casa del meu Pare”, per a remarcar que hem de donar prioritat a les coses de Déu. L’Arquebisbe destacà com, a mesura que la persona es fa gran, cada vegada prescindeix més de les coses supèrflues i posa el seu cor en el més important: buscar el Pare-Déu i el seu Regne. Per això animà les religioses a pregar intercedint per totes les realitats pastorals que han anat coneixent al llarg de la seva vida i, com deia Sta. Teresina de l’Infant Jesús, “fer que l’Amor sigui conegut i estimat”.
Al final de l’Eucaristia l’Arquebisbe pogué saludar totes les Germanes i mantenir un llarg diàleg amb elles en un clima de comunió i amor fratern. 

 
Compartir