Exèquies de l’ermitana d’Alinyà M. Lourdes Garriga

El dia 21 de desembre a la Capella de la Residència de la Sagrada Família de les RR. de la Sagrada Família de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe d’Urgell va presidir les exèquies de la qui fou durant 34 anys ermitana d’Alinyà, M. Lourdes Garriga, traspassada a La Seu d’Urgell el dia 19 de desembre, als 94 anys d’edat.

Havia estat durant 34 anys Religiosa Franciscana Missionera de Maria i des de 1975 visqué la seva vocació d’ermitana a Alinyà, consagrada a Déu en la contemplació i el servei sanitari a Alinyà i pobles veïns, col.laborant amb el Rector de la parròquia i al servei permanent del poble.

Des de l’any 2009 per motius de salut va ser acollida a La Seu d’Urgell per la comunitat de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell i ajudada en tot moment per les dues Verges Consagrades de la Diòcesi, i col.laborà a la Parròquia de St Ot com a ministre extraordinària de la comunió al servei dels malalts, i participant activament en el grup Focolar de la Parròquia i en el moviment Vida Creixent.

La missa exequial fou concelebrada per diversos sacerdots amb assistència de la família i molts consagrats i fidels de la Diòcesi. Posteriorment fou traslladada a l’església d’Alinyà on el Rector Mn Benigne Marquès presidí una celebració de la Paraula amb la gent del poble i la família, els quals l’acompanyaren a la seva sepultura en el cementiri d’Alinyà, per expressa voluntat de Lourdes Garriga.

L’Arquebisbe d’Urgell destacà a l’homilia la vida exemplar de consagració a Déu i de servei a l’Església i a tothom de l’ermitana M. Lourdes i feu present el seu lema: «Senyor, t’estimo, teva, disposa!».

En el recordatori s’hi va escriure l’oració d’Amor i confiança que ella havia rebut del franciscà Fra. Abel Correia Pinto.

img 3020

Compartir