Enterrament de Mn. Antoni Mirabet i Bullich

El dijous 24 de març s’ha donat el darrer comiat a Mn. Antoni Mirabet i Bullich, que morí el dia 23 de març després d’una llarga malaltia. Tenia 75 anys d’edat i en feia 51 que era sacerdot. La celebració ha estat presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i participada pels sacerdots de la diòcesi que s’han pogut desplaçar tot i ser una diada tan assenyalada. L’enterrament s’ha dut a terme al cementiri de La Seu d’Urgell. L’Arquebisbe Joan-Enric ha destacat en les seves paraules la creu viscuda en els darrers anys de la seva malaltia, i amb la qual s’ha anat configurant al Crist, que humil i entregat a la Creu, salva el món. També els sacerdots que viuen i sofreixen units a Crist, cooperen a la salvació del món, i realitzen màximament el seu sacerdoci. I també va destacar el desig constant de Mn. Antoni de ser servidor de les parròquies del Bisbat, que ha mantingut fins al final. Al cel sia!

MnAntoni Mirabet i Bullich havia nascut a La Seu d’Urgell, el dia 12 d’octubre de 1940, i cursà els estudis de Filosofia i de Teologia al Seminari Diocesà d´Urgell. Ordenat de prevere a la Parròquia de St. Feliu de Sort, el dia 28 de juny de 1964, el Sr. Bisbe el nomenà Vicari de la Parròquia d’Agramunt i Encarregat de Coscó i de Les Puelles.

Serví pastoralment durant 34 anys les Parròquies de Noves de Segre i Taús des de l’any 1969, i va ser director del Full Dominical de la Diòcesi d’Urgell en el moment de la seva creació i més tard, col·laborà en la Revista Església d’Urgell i en diversos mitjans de comunicació locals i/o d’Església com el setmanari Catalunya Cristiana, dels anys 1972 al 2003, moment en què va deixar aquesta activitat periodística.

El dia 23 de març de 2016, als 75 anys, i a les portes de la Pasqua, ha descansat en la Pau del Senyor, a Lleida. Que el Pare misericordiós l’aculli amb la seva bondat, i pugui contemplar eternament la faç de Déu!

Compartir