En defensa dels més dèbils.- Nota del Comitè Executiu de la CEE

El Comité Executiu de la Conferencia Episcopal Espanyola reunit a Madrid el dia 18 de setembre de 2014 ha emès la següent Nota «En defensa dels més dèbils»:

«Aquest cap de setmana tindran lloc en diferents ciutats d’Espanya una sèrie d’actes, promoguts per la societat civil, a favor de la vida humana. En aquest context, el Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola, reunit en sessió ordinària, vol fer sentir la seva veu una vegada més, com sempre ha fet en qualsevol conjuntura social i política, per recordar el valor sagrat de la vida humana, des de la concepció fins a la seva fi natural.

Com afirma el Papa Francesc, a l’Exhortació Apostòlica Evangelii Gaudium, «entre els febles, que l’Església vol cuidar amb predilecció, hi ha també els nens per néixer, que són els més indefensos i innocents de tots, als qui avui se’ls vol negar la seva dignitat humana (…) traient-los la vida i promovent legislacions perquè ningú no ho pugui impedir (…). No és progressista pretendre resoldre els problemes eliminant una vida humana».

Així mateix, com també assenyala el Papa, hem de fer més «per acompanyar adequadament les dones que es troben en situacions molt dures, on l’avortament se’ls presenta com una ràpida solució ales seves profundes angoixes».

És tasca de tots respondre a aquestes situacions pel camí de la vida i no pel de la mort d’un ésser innocent. Un ésser humà és sempre sagrat i inviolable, en qualsevol situació i en cada etapa del seu desenvolupament. És un fi en si mateix i mai un mitjà per a resoldre altres dificultats.»

Compartir