Emotiu comiat a l’ermitana d’Alinyà, Lourdes Garriga

Dissabte dia 24 d’octubre la Parròquia d’Alinyà al municipiu de Fígols i Alinyà va retre un emotiu homenatge amb motiu del comiat de l’ermitana, la Gna. Lourdes Garriga, que ha estat vivint a la rectoria al poble, fent serveis i tenint sempre a punt les coses del temple parroquial, durant els darrers 34 anys. Ara que ja n’ha complerts 89, es jubila per anar a viure a la Residència de les Gnes. de la Sda. Família d’Urgell de La Seu, des d’on continuarà prestant petits serveis, i mantindrà la seva dedicació al Senyor amb la seva pregària d’intercessió perseverant.
El Bisbe Joan Enric Vives acompanyat pel Rector Mn. Benigne Marquès, i pels Mossens veïns Ramon Anglerill, Evarist Vigatà, Agustí Brescó, i el diaca Josep Montoya, així com l’Alcalde de Fígols i Alinyà, l’Alcalde pedani, familiars de la Gna. Lourdes i tot el poble i amics que l’han coneguda i estimada durant aquests 34 anys a la falda del Cadí es van sumar a una festa entranyable i joiosa, que posava en relleu la dedicació a Jesucrist i al seu Regne que va creixent amagat, sense fer soroll, entre les muntanyes de la Vall d’Àlinyà.
La Gna. Lourdes Garriga després de 34 anys de vida consagrada a Déu i als pobres en la Congregació de Franciscanes Missioneres de Maria, amb treball en una leproseria a Espanya, i un llarg servei als pobres a Portugal, després d’un llarg discerniment espiritual, demanà a l’Arquebisbe Joan Martí de ser acollida al Bisbat i que en el lloc que el Bisbe li digúes ella faria una consagració de vida eremítica, amb pregària i vida humil, testimoniant l’amor amb l’oferiment de serveis d’infermeria al poble i les masies, i altres serveis a la gent del poble. És així com anà a Alinyà i hi ha estat perseverant durant els darrers 34 anys, i ara ja major, va a viure amb unes condicions més adequadaes a La Seu. Tot el poble n’està molt agraït i reconegut.
El Sr. Bisbe a l’homilia de la missa d’acció de gràcies destacà el valor del sacerdoci laïcal que exerceixen tots els batejats, i la necessitat que tots aportem el que tenim i som perquè el Regne de Déu es vagi obrint pas, amb senzillesa i amb força. L’oració, l’amor a Déu que tot ho omple i que fa plenament feliç, és el que la Gna. Lourdes ens ha testimoniat amb una vida entregada i sempre callada.
Al final del dinar de germanor de més de 160 persones que s’organitzà per part d’una comissió espontània, li foren dedicats parlaments senzills i emotius, alguns petits records de la Vall d’Alinyà, i una placa de la Parròquia.

2009_10__24_alinya_0012009_10_24_alinya_0032009_10_24_alinya_0102009_10_24_alinya_0142009_10_24_alinya_0162009_10_24_alinya_017

Compartir