Els joves de l’Ateneu de la FEMN es troben a Salgar

L’Ateneu de la Fundació d’Esplais Santa M. de Núria (FEMN) va celebrar una trobada els dies 27 i 28 de febrer, a la Casa de Colònies de Salgar d’Artesa de Segre, a la Noguera. Hi van participar més de vint joves. El lema que van escollir per aquesta nova edició de l’Ateneu és «A 40!», amb la principal finalitat d’animar als participants a reduir el seu ritme i prendre un temps per observar amb el cor el que o el qui els envolta, trobar un espai per descobrir i posar valor als paisatges. Es va encoratjar als participants a que visquin la quaresma amb intensitat, revisant i actualitzant el programari de les opcions de cadascun, i el compromís pres per a seguir treballant en la construcció d’un món més solidari i ferm en valors, afrontant la vida a fons i estimant.
El programa incloïa la presentació de l’Ateneu després de donar la benvinguda als participants, seguit d’un sopar de germanor. Posteriorment, diversos testimonis van exposar vivències de servei i treball al tercer món. El dissabte, dia 28, es va fer la descoberta tranquil•la de l’entorn, i posteriorment una calçotada, per acabar amb l’hora dels adéus, després d’haver tingut una estona per compartir entre els participants.
Les activitats de l’Ateneu se giren a l’entorn de tres pilars bàsics: territori, cultura i espiritualitat. La propera trobada de l’Ateneu s’ha previst per la celebració de la Pasqua.

Compartir