El projecte pastoral d’Evangelii Gaudium a les Esglésies locals

El projecte pastoral d’Evangelii Gaudium a les Esglésies locals reuneix els Vicaris de Pastoral de les Diòcesis d’Espanya dels dies 18 al 20 de maig a Santiago de Compostel·la dins les XL Jornades de Vicaris de Pastoral, a les quals assisteixen un centenar de participants, provinents de tot Espanya, i entre ells el Vicari de pastoral d’Urgell Mn. Antoni Elvira.
Les jornades estan organitzades per la Comissió Episcopal de Pastoral de la Conferència Episcopal Espanyola i s’han celebrat a l’Hostatgeria del Seminari Major de S. Martín Pinario. A la Conferència Episcopal, és el bisbe auxiliar de Barcelona, ​​monsenyor Sebastià Taltavull Anglada, qui presideix la Comissió de Pastoral que té assignada com a tasca fonamental servir la pastoral global o de conjunt de les diòcesis.
Carlos María Galli, doctor en Teologia, professor de la Universitat Catòlica d’Argentina i assessor del CELAM, ha estat el ponent principal d’aquesta trobada, que ha conclòs el dia 20 amb la seva tercera i última conferència que ha titulat «Claus d’un projecte pastoral per a la diòcesi, parròquies i grups apostòlics».  Les altres dues ponències base sobre les quals van treballar els Vicaris de Pastoral aquests dies han estat l’Evangelii Gaudium (EG) des de diferents arestes: «Antecedents d’EG. Un discerniment evangèlic per a un projecte evangelitzador» i «Continguts essencials d’EG i dimensions per a un projecte pastoral».
La constitució de Grups de reflexió sobre la recepció d’EG a les Esglésies locals i el discerniment evangèlic del context amb comunicació d’experiències a les Parròquies i UAPs (Unitats d’atenció pastoral) urbanes i rurals, van completar el treball dels Vicaris en aquestes Jornades.

Compartir