El Bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, fa memòria el tràgic inici de la Segona Guerra Mundial durant la seva homilia en la festa de Sant Gil a Nuria

A l’acte hi han assistit el Bisbe de Perpinyà i representants de la diòcesi de Nimes, on es venera Sant Gil; i també el Cap de Govern i el Síndic General d’Andorra, Jaume Bartumeu i Josep Dalleres.

Mons. Joan-Enric Vives ha fet memòria als assistents a la Festa de Sant Gil del tràgic inici de la Segona Guerra Mundial amb la invasió de Polònia per part d’Alemanya, justament un 1 de setembre. Setanta anys després d’aquella data, ha remarcat que el que es va passar va dur a Europa a una situació tristíssima, «potser un dels esdeveniments més mortífers dels que ha viscut el continent» que va desenbocar a la creació i manteniment d’uns règims totalitaris «que tanta importància van tenir per la configuració d’Europa». Ha fet referència a Joan Pau II i la encíclica que va publicar ara fa vint anys, assenyalant que cal demanar perdó per la tragèdia que va suposar per a tants mils de persones.
Compartir