Dues celebracions de la Confirmació a Sant Julià de Lòria (Andorra)

Els dies 3 i 4 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 24 joves de la Parròquia de St. Julià de Lòria (Principat d’Andorra) acompanyat del Rector Mn. Josep Chisvert i el Secretari general Mn. David Codina. A la seva arribada a la Parròquia fou rebut pels Hbles. Srs. Cònsols Major i Menor amb qui mantingué una trobada institucional al Comú per agrair la gran tasca de suport i servei que s’ha dut a terme des dels Comuns durant la crisi sanitària que hem patit i per conèixer la situació econòmica i social de la Parròquia on hi ha una molt bona col.laboració entre el Comú i la comunitat parroquial.

A la seva homilia l’Arquebisbe va animar els joves a viure sempre deixant-se guiar per l’Esperit Sant que rebien aquell dia i glossà l’Evangeli proclamat en ambdues celebracions de la festa de l’Apòstol St. Tomàs on Jesús dissol els seus dubtes amb el do de la fe i proclama la benaurança dels  “Feliços els qui creuran sense haver vist”. Animà els joves confirmands a creure sense haver vist perquè les coses més importants de la vida no es poden tocar i veure amb els sentits, com són l’amor i la fe però no per això no es pot dir que no existeixin.

El Copríncep va voler felicitar efusivament els joves del Principat d’Andorra en la persona dels confirmands per tot el seu esforç i dedicació en viure amb bon estil el confinament a causa de la pandèmia causada pel Covid-19, així com els seus pares i familiars, i educadors, ja que les famílies i les escoles han estat un pilar fonamental de la societat andorrana per a superar l’actual pandèmia. Els va animar a perseverar en el camí de la fe rebuda ara que comencen el seu camí ja d’adults i hauran de fer opcions fonamentals en la seva vida i els exhortà a no renunciar mai a la fe i la confiança humil en Jesús. Finalment els exhortà a ser persones de confiança, en Déu i en els altres, que es deixen portar en la seva vida per Jesús i que no són “incrèdules” sinó que tenen fe.

Al final de l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà un Nou Testament als joves confirmats animant-los a viure segons la Paraula de Déu.

Compartir