L’església romànica de Sant Serni de Cabó va acollir dissabte dia 26 de juliol quatre ponències que van analitzar la importància del document dels Greuges de Guitard Isarn (Senyor de Caboet), un pergamí trobat a la Canònica d’Organyà de forma semblant a les Homilies d’Organyà, per Joaquim Miret i Sans el 1904 i que és un dels documents més antics conservats, on comença a aparèixer la llengua catalana.
L’acte va ser organitzat per l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet, que té com a objectiu cuidar, preservar i divulgar el patrimoni de la Vall i que ja va promocionar la restauració de Sant Serni de Cabó fa quatre anys. Els Greuges són un document de caràcter jurídic, un memorial de les transgressions dels drets feudals que aquest senyor deia haver patit per part dels habitants de la contrada. Reflecteixen clarament les seves arrels, en el que fa referència als topònims de la vall i els personatges que hi figuren.
A l’acte hi van participar els especialistes Joan Anton Rabella, Josep Moran, Susanna Vela i Carles Gascon i hi van assistir una cinquantena de persones que van omplir el temple. A l’entrada del temple ha quedat instal•lada una peanya amb un facsímil del document.