Diumenge de Pasqua i Caramelles dels homes adults de La Seu

El Dia de Pasqua, enguany 27 de març, l’Arquebisbe d’Urgell ha presidit la solemne i joiosa Eucaristia Pasqual a la Catedral de Sta. Maria d’Urgell, referència amb la Vetlla pasqual, de totes les Eucaristies que l’Església celebra al llarg de l’any, i inici de la cinquantena de Pasqua, que culminarà amb la Pentecosta. Dins aquesta Eucaristia hi ha hagut la renovació de les promeses baptismals i l’Arquebisbe ha impartit la benedicció papal, amb indulgència plenària en una Catedral plena de fidels.

A l’homilia, l’Arquebisbe ha destacat la joia de la Pasqua de l’any sant de la misericòrdia que ha de poder arribar a tothom, especialment als qui més el necessiten, i ha recordat i explicat els signes litúrgics que marquen la Pasqua (llum, paraula, aigua, baptisme renovat, ministeri apostòlic, altar i Eucaristia, al·leluia, enviament apostòlic, reconciliació i pau). S’ha centrat en el deixeble que Jesús estimava, que per l’amor, «veié i cregué» en veure el sepulcre buit i els signes de l’absència del Ressuscitat. I encomanà viure la msericòrdia com a fruit d’aquesta Pasqua, especialment entre els qui més costa, com la família i els qui més ens coneixen.

En acabar la missa i el cant del «Regina Coeli laetare«, a la sortida de la Catedral ha tingut lloc la Cantada de Caramelles dels homes de La Seu, que organitza la Germandat de Sant Sebastià, dirigits per Lluís Obiols Perearnau, amb la col·laboració de Sònia Lanau i Rafel Llobet, que han cantat  «Un Cant Festiu»  de J. Voltas i «Avui és Pasqua!» de J. Roure.

Vegeu també «Ponts celebra la Pasqua i canta les Caramelles«

Compartir