Dijous Sant: Últim Sopar del Senyor

Dijous Sant dia 24 de març, l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir la solemne Eucaristia que commemora l’última Cena del Senyor Jesús amb els seus deixebles. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Degà del Capítol Mn. Xavier Parès i els preveres de la ciutat. La missa fou solemnitzada pels cants de la Coral parroquial de Sant Ot dirigida per Mn. Agustí Brescó.

A la seva homilia l’Arquebisbe insití en els tres esdeveniments que es commemoren en el Dijous Sant: la institució del sacerdoci; el manament de l’amor fratern i de la caritat i la institució de l’Eucaristia com a sagrament presència real de Jesucrist en el món. Mons. Vives animà els fidels a viure la Pasqua de la misericòrdia a la qual entrem per la Cena de Dijous sant.

Recordà com del Cenacle de Jesús neix tot deixeble apòstol de l’amor misericordiós, i el rentament dels peus és el gran signe que indica el camí de la humilitat i el servei, l’amor a tots, fins a donar la vida, com Jesucrist a la Creu.

Després de l’homilia, l’Arquebisbe imità el gest profètic de Jesús a l’Última Cena, rentant els peus a uns ancians de la Residència Sant Josep de La Seu d’Urgell que regeixen les Germanetes dels Ancians Desemparats.

Al final de l’Eucaristia, tingué lloc la processó amb el Santíssim Sagrament que fou transportat fins al Monument preparat amb molta devoció pels fidels.

Compartir