Continua la Visita pastoral : trobada amb els mestres i alumnes de les Escoles Franceses d’Andorra la Vella i visita als detinguts preventius de la Presó de La Comella

La visita pastoral a Andorra la Vella del Bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, ha continuat aquest matí amb la trobada que ha mantingut a l’Escola de Primària i la posterior visita al Collège i al Lycée, on ha pogut saludar els mestres i professors i encoratjar-los en la seva tasca educativa. Ha visitat algunes de les aules, on ha compartit una estona amb els infants i els adolescents. Els ha volgut transmetre la importància de ser persones educades, respectuoses de les altres persones i amb valors.
En la seva trobada amb els mestres i professors de l’escola primària ha pogut conèixer més profundament la realitat en què es mouen, els seus compromisos i problemes respecte de l’educació dels infants i dels joves. I els ha impulsat a desenvolupar la seva tasca transmetent valors sòlids que ajudin als homes i dones del demà a ser millors persones. Els ha reconegut l’esforç que suposa en el món actual exercir el mestratge, treballar en l’educació i ha recordat que per a un país petit com Andorra és precisament l’educació on s’ha d’invertir més energia i capital. Ha agraït a l’Estat Francès que sota l’impuls dels Coprínceps francesos hagi aportant tant en educació per al nostre País Andorrà, i ha ofert el se suport com a bisbe i copríncep, tot encoratjant-los a mantenir-se units com a col•lectiu d’educadors.

Compartir