Congrés de les Hospitalitats de Lourdes a Sevilla

Una representació de la Junta de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat d’Urgell s’ha fet present al 43 Congrés Nacional d’Hospitalitats d’Espanya, que enguany s’ha celebrat a Sevilla els dies 13 al 15 de novembre.

El Sr. Arquebisbe de Sevilla. SER Juan José Asenjo Pelegrina, va aprofitar les paraules de benvinguda per presentar la realitat de l’arxidiòcesi metropolitana Hispalensis: 260 parròquies, uns 600 sacerdots, 2000 religioses de vida activa i 550 de vida contemplativa. 63 seminaristes, 650 germandats i confraries que en paraules del Sr. Arquebisbe són un gran mur i un dic de contenció contra la forta embestida de la secularització.

Les celebracions de l’Eucaristia a la Catedral Metropolitana de Sevilla, que té com a titular a Sta. Maria de la Sede i que és la més gran d’Espanya i la tercera més gran de la Cristianitat després de la de St. Pere del Vaticà i St. Pau de Londres i a la Basílica de la Virgen de la Esperanza Macarena, foren viscudes amb intensitat i devoció.

44 hospitalitats diocesanes es van fer presents al Congrés per reflexionar sobre el lema pastoral del nou any 2015: «Lourdes, l’alegria de la missió«.

El Congrés també compta amb la presència de l’equip directiu del Santuari de Lourdes de França, que ha informat entre d´altres coses de les obres previstes a realitzar en l’espai de la gruta. En el transcurs del Congrés ha tingut lloc una trobada dels Presidents i dels Consiliaris de les diferents Hospitalitats. També s’aprofita l’estada a la diòcesi amfitriona per coneixer-la més de prop.

La propera diòcesi amfitriona del 44è Congrès del 2015 serà Girona.

img 2388img 2392img 2389

Compartir