Confirmacions a Vilanova de la Sal

Diumenge dia 14 de juny l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Vilanova de la Sal a dos joves de la Parròquia. A la seva arribada fou rebut pel Rector de la Parròquia, Mn. Ermengol Donisa i per la pràctica totalitat del poble que estaven joiosos per la Visita de l’Arquebisbe.
L’Eucaristia presidí una solemne Eucaristia que fou concelebrada pel Sr. Rector, pel P. Josep M. Feliu, S.J, missioner a Bombai i que a la seva infantesa estiuejava en pobles veïns a Vilanova de la Sal i per Mn. David Codina.
A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric mostrà la seva satisfacció per poder ser presenta a Vilanova de la Sal que obeïa a un desig personal d’administrar el sagrament de la Confirmació fins i tot en els pobles més petits. Animà els dos joves que es confirmaven a sentir-se orgullosos de les seves arrels i a no renunciar mai a la seva identitat, ja que el Regne de Déu és com un gra de mostassa, aparentment molt senzill, petit i humil però que dins seu té tot el poder i la potencialitat per germinar i esdevenir vigorós i amb molta força. Mons. Vives exhortà els joves a viure amb intensitat la seva fe i que els acompanyi sempre en el camí de la seva vida a mesura que es van fent grans. Amb el sagrament de la confirmació es clou la iniciació cristiana dels joves però comença un apassionant itinerari de fe que ha d’acompanyar els joves en les dacions que aniran prenent i que els ha de fer descobrir la vocació, el pla que Déu té per a cadascú d’ells.
Al final de l’Eucaristia l’Arquebisbe els regalà un Nou Testament que els joves demanaren que fos signat per l’Arquebisbe com un record d’un dia tant especial per a ells. Posteriorment tingué lloc una visita per part de l’Arquebisbe a l’església parroquial on pogué constatar les obres que s’hi van dur a terme. A continuació, amb tot el poble de Vilanova de la Sal, tingué lloc un piscolabis de germanor on els fidels pogueren saludar el Sr. Arquebisbe personalment. 

Compartir