Confirmacions a Sta. Maria de Balaguer

Dissabte dia 10 d’octubre l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives acompanyat per Mn. Joan Pujol, Mn. Jordi Profitós i per Mn. Alfons Velàsquez, va conferir el sagrament de la Confirmació a tres grups de joves de la ciutat dins la celebració de l’Eucaristia. Degut a les mesures sanitàries, va haver-se de limitar l’aforament i per això es van distribuir els confirmands en 3 celebracions al llarg del dia que van agrupar una cinquantena de joves. Entre ells, dos fills bessons de l’actual Alcalde de la ciutat, el Paer en Cap Jordi Ignasi Vidal.

L’Arquebisbe Joan Enric, a partir d’un text proclamat de la carta als Gàlates i l’Evangeli de Lluc 4, va destacar que la lluita entre carn i esperit ha de significar prendre la bona decisió, escoltant i fiant-se de la veu de Déu. En el combat de la fe, el creient s’ha de deixar conduir sempre per l’Esperit de Déu i així no satisfer les obres materials, de la carn, desencaminades. Compromís de fe, deixant-se inspirar per l’Esperit, com la Verge Maria que va donar-se totalment a la voluntat del Pare.
El mateix Esperit Sant que conduïa el Crist, ens ha de portar a sentir la protecció, la pau i el goig, i així ser testimonis valents del Senyor. Especialment enmig de la pandèmia tots i especialment els joves, hem de ser portadors d’esperança i de solidaritat.

Els va animar a llegir l’Evangeli que els va regalar al final de la missa, i participar assíduament en l’Eucaristia, així com a viure compartint amb grups de fe a la parròquia o a l’escola, i trobant voluntariats i compromisos adequats a la seva edat, per -insistia- «ser sal de la terra i llum del món» com ens reclama el Senyor.

Compartir