Confirmacions a St. Andreu d’Oliana

Diumenge dia 7 de juny, Solemnitat del Corpus Christi, l’Arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 7 joves de la Parròquia de St. Andreu l’Oliana. L’acompanyaren el Rector de la Parròquia, Mn. Jaume Vila i Mn. David Codina.
A la seva arribada l’Arquebisbe pogué saludar alguns voluntaris que estaven preparant les tradicionals estores de flors per a la processó del Corpus d’aquella tarda i fou rebut per l’Il·lm. Sr. Alcalde electe, Sr. Miquel Sala que li donà la benvinguda a la Vila d’Oliana.
En les seves paraules als confirmands Mons. Vives els animà a centrar-se i fer un “zoom” del que celebrem sempre a la missa, fixant-se en la presència real del Senyor, en l’aliment pasqual del Cos i de la Sang del Senyor. En la solemnitat litúrgica del Corpus traiem fora de les nostres esglésies i passegem pels nostres pobles i viles, com aquella mateixa tarda es faria a Oliana, per adorar, reverenciar i deixar-nos acompanyar pel Senyor, que camina amb la humanitat. L’Arquebisbe exhortà els joves a estimar molt l’Eucaristia i els recordà com l’Esperit Sant que davalla per l’acció del prevere sobre les espècies del pa i del vi, “com la rosada” i que les transforma en el Cos i la Sang del Senyor Jesús, també seria el que davallaria sobre ells i els confirmaria amb el Do del seu Amor, pel ministeri del bisbe, successor dels apòstols.
Al final de l’Eucaristia els confirmats reberen un Nou Testament de mans del Sr. Arquebisbe que els animà a estimar molt la Paraula de Déu i fer-la present en les seves vides llegint-ne cada dia un petit fragment.

Compartir