Confirmacions a Santa Maria de Balaguer

El vespre del dissabte 30 d’abril l’Arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la confirmació a 63 joves de la Parròquia de Santa Maria de Balaguer i pobles veïns de l’Arxiprestat de Noguera. Acompanyaren l’Arquebisbe el Rector de Balaguer i Arxiprest, Mn. Joan Pujol, i Mn. Jordi Profitós, Mn. Alfons Velásquez, Mn. Pau Vidal Mn. Ramon Solé, i el diaca permanent Mn. Antoni Baldomà, amb Mn. David Codina.

En una església plena a vessar, l’Arquebisbe d’Urgell va animar els joves confirmands a viure amb intensitat la donació de l’Esperit Sant que rebien aquell dia ja que “con-firmaven” el do rebut en el seu Baptisme. Mons. Vives exhortà els fidels cristians a viure amb coratge la pròpia fe, testimoniant-la amb la pròpia manera de viure, demanant a les famílies dels joves confirmands que fossin un referent en la fe per als seus fills. Glossant l’Evangeli proclamat del VIè Diumenge de Pasqua, l’Arquebisbe insistí en la necessitat de viure la pau que Jesús ens ha deixat, que “no és una pau com la que dóna el món” sinó que és la pau que està fonamentada en Jesucrist que vol que tots els cristians treballem des del compromís per un món més bo i just, on no hi ha hagi corrupció, maldat ni egoisme. Per això, l’Arquebisbe animà els joves a no quedar-se en els petits ídols de la terra (la fama, la bellesa, el prestigi, els nous mitjans de comunicació, els diners) sinó a aspirar a les coses més importants que no moren: la fe en Jesucrist, camí, veritat i vida, la bondat i el compromís del servei. Finalment, animà els joves que rebien el Do de l’Esperit Sant a no quedar-se amb tantes paraules humanes, que passen i no serveixen per a res, sinó a cercar la Paraula de Déu, l’única i autèntica Paraula que diu allò que fa.

Al final de la celebració eucarística Mons. Vives regalà als confirmats un exemplar del Nou Testament perquè la Paraula de Déu il·lumini la seva vida.

Compartir