Confirmacions a Sant Esteve d’Andorra la Vella

Divendres dia 10 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 22 de joves de la Parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella (Principat d’Andorra). A la seva arribada a la Parròquia fou rebut per la Cònsol Major, Hble. Sra. Conxita Marsol, pel Conseller Major i l’Arxiprest de les Valls d’Andorra. Després mantingué una entrevista a Casa Comuna amb la Cònsol Major i el Conseller seguint la roda de contactes que aquests dies està duent a terme i que l’ha portat a visitar tots els Cònsols de les Parròquies per tal d’interessar-se i agrair tot el treball eficaç que els Comuns han dut a terme per estar prop de la ciutadania en la crisi sanitària provocada per la pandèmia del Covid-19.

Després de l’entrevista al Comú, l’Arquebisbe es dirigí a l’església de St. Esteve on presidí l’Eucaristia dins la qual administrà el sagrament de la Confirmació a 22 joves. L’Eucaristia fou concelebrada per l’Arxiprest i Rector Mn. Ramon Sàrries i Mn. Anto Pallinkunnen, així com per Mn. David Codina. Dirigia els cants la Gna. Vanessa de les Religioses de la Sda. Família i acompanyava amb l’orgue Ignacio Rivas.

A les seves paraules inicials l’Arquebisbe mostrà la seva satisfacció per poder trobar-se amb els confirmands i les seves famílies després de l’obligat temps de confinament i els felicità per com els joves havien respost a la greu crisi sanitària mantenint-se a casa confinats per amor als altres i oferint els seus serveis i talents de forma voluntària al servei de les persones vulnerables, especialment les persones grans.

A la seva homilia l’Arquebisbe animà els joves confirmands a viure la seva identitat cristiana, que es descriu molt bé a l’Evangeli de Mateu capítols 5, 6 i 7, en l’anomenat Sermó de la muntanya. Animà els joves a ser sal de la terra, tal com Jesús ho demana als seus deixebles. Una sal que és capaç de donar gust, de barrejar-se i estar present en el món, especialment en els llocs més desfavorits, però que al mateix temps no és dilueix sinó que és capaç d’assaborir mantenint la pròpia identitat. En aquest sentit l’Arquebisbe animà els confirmands a viure en el goig de la seva fe cristiana i les seves arrels, ja que no ens podem avergonyir mai de Jesús. Al mateix temps els animà a ser llum, que no s’amaga en un lloc fosc, sinó que es mostra, ja que els cristians a partir de les seves bones obres i de l’amor que sembren, reflecteixen com la lluna la lum del sol i són llum, exemple, caritat per als qui els envolten. Finalment, recordant la visita recent que havia tingut el Copríncep episcopal just abans de les confirmacions amb l’Hble. Cònsol Major, animà els joves confirmats a comprometre’s amb la societat lliurant el seu temps voluntàriament com per exemple li havia explicat la Cònsol que havien fet tants joves per atendre els 800 padrins i padrines majors de 80 anys que viuen sols a la Parròquia d’Andorra la Vella.

Al final de la Missa la Parròquia regalà als joves confirmats el llibre del Catecisme que havien fet servir i treballat durant les sessions de catequesi i un petit colom de la pau, de fusta, fet amb fusta d’olivera de Betlem, per tal de recordar els germans cristians de Terra Santa.

Compartir