Confirmacions a La Massana (Principat d’Andorra)

Divendres dia 24 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 6 joves de la Parròquia de St. Iscle i Sta. Victòria de La Massana (Principat d’Andorra). Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Lluís Eduard Salinas, Mn. Emil Villegas i Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe animà els joves confirmands a viure els fruits de l’Esperit Sant que rebien aquell dia i que segons la carta de St. Pau als Gàlates són l’amor, el goig, la pau, la paciència, la fidelitat, la bondat, la mansuetud, la sobrietat. Els cristians hem de donar bons fruits en obres ja que Jesús digué als seus deixebles que “pels seus fruits els coneixereu”. En aquest sentit, Mons. Vives va subratllar com el distintiu dels cristians ha de ser l’amor manifestat en fruits-obres de misericòrdia, segons el que el mateix Jesús proclamava aquell dia a l’Evangeli: “Això us mano, que us estimeu els uns altres”.

Finalment l’Arquebisbe va glossar als joves els ritus principals del sagrament de la Confirmació: la renovació de les promeses baptismals, la imposició de mans de l’Arquebisbe, demanant que davallés sobre els joves el do de l’Esperit Sant, la crismació amb el Sant Crisma i la salutació de pau. Una pau que l’Arquebisbe animà els joves confirmands a viure i traslladar en el seu dia a dia amb els qui els rodegen.

Al final de la Missa els joves reberen un Nou Testament que cadascú d’ells besà en signe d’estimació i respecte a la Paraula de Déu.

Compartir