Confirmacions a Bellvís i El Poal

Diumenge dia 10 d’abril, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 6 joves de la Parroquia d’El Poal i a 15 joves de la Parròquia de Bellvís. Estava acompanyat pel Rector Mn. Josep M. Aresté i per Mn. David Codina.

A les homilies d’aquell diumenge III de Pasqua, Mons. Vives va glossar l’Evangeli proclamat que es fonamenta en les tres afirmacions de fe de l’Apòstol Pere a la pregunta de Jesús: “Pere, m’estimes més que aquests?” Si el gran deixeble, Pere, havia negat el Senyor tres vegades, ara proclama la seva fe en ell, també tres vegades, una fe que es fonamenta en l’amor: m’estimes més que aquests. L’Arquebisbe d’Urgell va glossar el sentit cristià de la paraula “estimar” que va molt més enllà d’un sentiment i que suposa la donació generosa d’un mateix, imitant Jesucrist. En aquest sentit presentà als fidels breument la bellesa de la família cristiana, tot recordant com el Papa Francesc, en l’exhortació apostòlica que s’havia fet pública tot just feia dos dies, Amoris Laetitia, anima les famílies catòliques a viure l’ideal de l’amor, un ideal alt, que no s’acontenta amb “rebaixes” fàcils sinó que cerca la perfecció de l’amor i en mostra la bellesa al món.

Mons. Vives també va animar els joves confirmands a proclamar amb convicció la pròpia fe personal i a seguir a Jesús sempre i, fins i tot, anant contra corrent de les modes o majories que el vulguin negar. També, comentant la primera lectura dels Fets dels Apòstols, els va recordar com els cristians haurien de tenir present en la seva vida la resposta que Pere i els apòstols donaren davant el Sanedrí que els interrogava: “Obeir Déu és primer que obeir els homes”. En aquest sentit recordà els màrtirs, i, ben especialment, el beat fill d’El Poal, Mn. Francesc Castells, i tants d’altres cristians que arreu del món donen la seva vida de forma generosa i entregada per no renunciar a la seva fe catòlica: a Iraq, a l’Àfrica, a Síria, i a tants i tants llocs on no hi ha llibertat religiosa. Ser íntegres, no renunciar mai a la fe, sempre perdonar i estimar, amb fets i paraules, imitar la misericòrdia del Pare del cel.

Al final d’ambdues celebracions eucarístiques la Parròquia regalà als confirmats un petit recordatori i el Sr. Arquebisbe un Nou Testament animant els joves que el llegeixin per tal d’enriquir-se amb la Paraula de Déu i créixer en l’amistat de deixebles de Crist.


Compartir