Confirmacions a Bellcaire d’Urgell

El diumenge dia 16 de novembre fou un dia de joia per a les parròquies de la Mare de Déu Assumpta de Bellcaire d’Urgell i de St. Josep de Bellmunt d’Urgell què veien com 17 joves rebien el sagrament de la Confirmació de mans de l’Arquebisbe Joan-Enric a l’església de Bellcaire. Acompanyaven els joves els seus familiars entre els quals l’Il·lm. Sr. Alcalde de Bellcaire, Sr. Xavier Bergé i la Il·lma. Sra. Alcaldessa de Bellmunt, Sra. Sònia Valero. El Rector de la Parròquia, Mn. Ivan David Ayala concelebrà l’Eucaristia amb el Sr. Arquebisbe i li presentà els joves confirmands fent referència a les dificultats amb què sovint la vivència de la fe té per als més joves, i demanant que l’Arquebisbe els imposés les mans i els ungís amb el Sant Crisma perquè rebessin el do de l’Esperit Sant.

A la seva homilia Mons. Vives glossà l’Evangeli proclamat en aquell diumenge sobre la paràbola dels «talents» on Jesús ens convida a posar les nostres qualitats i capacitats al servei dels altres i del seu Regne mantenint una actitud activa i no gandula. L’Arquebisbe posà com a exemple el món casteller on cadascú té diverses funcions: pinya, tronc, folre, manilles, enxaneta… i cadascuna té unes capacitats i qualitats que ha de posar al servei del bé comú, la realització del castell en aquest cas. També els cristians hem rebut de Déu una sèrie de dons que hem de saber posar en comú al servei dels altres i sobretot de Jesús que ens demana que no els guardem egoistament per a nosaltres, ni ens envegem mútuament o amb rivalitats, sinó que els posem al servei de la comunitat cristiana. L’Arquebisbe animà els joves a perseverar en la fe rebuda malgrat els obstacles i dificultats, i a ser testimonis valents de Jesús. I els posà com a exemple el beat Antoni Badia (1908-1936), germà marista, nascut a Bellcaire d’Urgell, que amb tan sols 28 anys fou afusellat per l’odi a la fe i que fou beatificat pel Papa Benet XVI l’any 2007. Mons. Vives animà els joves i tot el poble de Bellcaire a encomanar-se a la seva protecció i aprendre de la seva generositat i entrega fins a donar la vida.

En finalitzar l’Eucaristia un pare dels joves agraí a l’Arquebisbe la seva presència i adreçà unes paraules als qui havien rebut el sagrament de la Confirmació demanant-los que perseveressin en la fe rebuda i que «fossin bons» com a resum de tot el que havien après al llarg dels anys de catequesi. També agraí la feina voluntària i generosa dels catequistes i Rector que els han acompanyat en el seu creixement espiritual. L’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament animant-los a llegir la Paraula de Déu i nodrir-se’n al llarg de la vida.

La Missa fou solemnitzada amb els cants de la coral de Bellcaire.

img 2359

Compartir