Confirmacions a Andorra la Vella (Principat d’Andorra)

Divendres dia 17 de juny l’Arquebisbe i Copríncep episcopal d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la confirmació a 33 joves de la Parròquia de Sant Esteve d’Andorra la Vella. A la seva arribada a la Parròquia Mons. Vives fou rebut per la Cònsol Major d’Andorra, Hble. Sra. Conxita Marsol i pel Rector i Arxiprest de les Valls d’Andorra Mn. Ramon Sàrries.

La solemne Eucaristia on s’administrà el sagrament de la Confirmació fou concelebrada per diversos sacerdots de les Parròquies d’Andorra que volgueren acompanyar els joves en aquest moment important de fe. A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric animà els joves a viure la vida cristiana com una cursa, segons les paraules de Sant Pau, o uns jocs olímpics, on els atletes cal que s’entrenin moltes i moltes hores si volen guanyar. També el cristià ha d’entrenar-se constantment per cultivar la seva fe i el seu esperit i per no deixar-se portar pel que la majoria de la gent fa o el món a vegades ofereix: superficialitat i falta de fe. En aquest sentit Mons. Vives recordà als joves confirmands 2 imatges que ell utilitza sovint: la del rellotge de sol i la del peix. Un rellotge de sol, sense sol, no és res. De la mateixa manera, la persona humana, sense fe, tampoc no és res. El peix que està viu neda sempre contra corrent saltant riu amunt, en canvi, el peix mort es deixa arrossegar pel corrent. L’Arquebisbe animà els joves a ser persones cristianes que nedin a contracorrent del món i que perseverin en la seva fe malgrat les dificultats o obstacles en viure-la a vegades. I siguin sal i llum.

Al final de la celebració litúrgica, l’Arquebisbe lliurà a cadascun dels confirmats un colom de la pau de fusta d’olivera, provinent de Terra Santa, i un exemplar del Nou Testament, tot convidant-los a llegir-ne cada dia un fragment.

Compartir