Confirmacions a Agramunt i a Pradell

Diumenge dia 17 de juny l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a 16 joves de la Parròquia de Sta. Maria d’Agramunt. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector Mn. Uriel Álvarez i el P. Ferran Solé, que hi col·labora pastoralment, i Mn. David Codina.

A la seva homilia Mons. Vives destacà com el Regne de Déu s’estén com un gra de mostassa, la més petita de les llavors, però que acaba essent un arbre frondós. Així també s’estén el Regne de Déu poderó no que sigui petit, gràcies al treball i al servei generós de tants cristians a les Parròquies, a la família, a les comunitats… L’arquebisbe posà com exemple el treball de les 2 comunitats de religioses que hi ha a Agramunt: les Filles de Crist Rei (que celebren enguany el centenari del naixement del seu Fundador el P. Josep Gras, nascut a Agramunt) i la comunitat de Missioneres de la Immaculada Concepció, dedicades a l’ensenyament en el seu col.legi de la Mare de Déu dels Socors, que acompanyen el creixement en la fe dels més petits i dels joves. Mons. Vives animà les famílies dels confirmands a ser uns referents per a la fe dels joves i exhortà tota la comunitat cristiana a ser oberta i generosa i a no esdevenir tancada i egoista. Només si els cristians estem oberts a la vida, a les necessitats dels altres i, especialment, als més marginats (els immigrants, els malalts, els sense feina) podrem ser llavor de fe i esperança per al món. Finalment l’arquebisbe destacà com cadascú s’hauria de preguntar “què vol Déu de mi?” i ser capaç de respondre amb generositat a aquesta crida personal del Senyor.

Al migdia tingué lloc un dinar de germanor amb les dues Comunitats religioses de Missioneres de la Immaculada Concepció, que són titulars de l’Escola M. Déu del Socors, i amb les Filles de Crist Rei que són a Agramunt des del setembre i fan treballs parroquials, i amb els Mossens.
A la tarda del mateix diumenge a la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Pradell l’Arquebisbe administrà el sagrament de la confirmació a 5 adults procedents de Pradell, de Les Ventoses i de Guissona, acompanyat del Rector Mn. Josep Uriel Álvarez i de les Religioses Filles de Crist Rei, que els diumenge hi col·laboren. Després en un local del poble pogué trobar-se amb el veïnat.
A tots els confirmats Mons. Vives els regalà un Nou Testament exhortant-los que cada dia en llegissin un tros per poder alimentar-se de la Paraula de Déu.

Compartir