Conferència a Càceres sobre estimar la Terra Santa i els cristians d’Orient

Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell, el dia 16 de maig, ha dictat una conferència a Càceres, sobre «Estimar la Terra Santa i els cristians d’Orient», invitat pel Bisbe de Còria-Càceres, Mons. Francisco Cerro Chaves a la sala d’actes de les Germanetes dels Pobres de Càceres.

Al vespre, després de visitar la Catedral de Santa Maria i altres palaus del casc antic de Càceres, ciutat patrimoni de la humanitat, ha concelebrat l’Eucaristia amb el Bisbe diocesà de Càceres, Mons. Francisco Cerro, a la Capella de les Germanetes dels Pobres, i posteriorment, ha ofert la seva conferència invitat pel Bisbe i per l’Associació «Amigos de Tierra Santa», que organitzen mensualment activitats i un pelegrinatge anual. La conferència ha remarcat el valor de la geografia de la salvació i el pelegrinatge a Terra Santa, com un cinquè Evangeli. Com que s’esqueia el mateix dia que es complien els 100 anys de l’acord secret franco-britànic Sykes-Picot de repartiment de l’Orient Mitjà, Mons. Vives s’ha estès en la desfeta de l’imperi otomà i aquests acords secrets, així com la creació el 1948 de l’Estat d’Israel, per tal d’entendre les claus més decisives dels actuals conflictes a tot l’Orient Mitjà. 

També ha remarcat la importància d’estimar les tradicions religioses d’Orient i molt especialment els Patriarcats cristians d’Orient. 

A la darrera part de la seva conferència, a més de reclamar que els cristians hem de conèixer millor les tradicions religioses jueva i musulmana, ha remarcat les prioritats per als catòlics respecte de la comunió amb l’Església Mare de Jerusalem: pregària, comunió, interès pels seus problemes i esperances, ajudes concretes, pelegrinatges, defensa dels drets humans, defensa de la llibertat religiosa, pau i reconciliació.

Compartir