Clausura exposició i Visita pastoral a Peramea

Diumenge dia 16 de setembre al matí, l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric va visitar pastoralment la Parròquia de Peramea (municipi del Baix Pallars) al Pallars sobirà, acompanyat pel Rector Mn. Joan Pau Esteban. S’hi féu present l’Alcalde Il.lm. Sr. Josep M. Semino i hi van participar molts feligresos i veïns del poble.

En arribar al temple pogué admirar la bonica exposició de vestidures litúrgiques de la Parròquia, estris antics i imatges, així com els tresors de peces per al culte. Destaca la bella imatge romànica de la M. de Déu del Remei.

Celebraren l’eucaristia dominical, dins la qual l’Arquebisbe confirmà la jove Martina, que s’havia preparat amb les companyes de Sort. A l’homilia remarcà la joia d’aquest dia del Senyor, pasqua setmanal, i la confessió de fe de Pere que alhora no acceptava el camí sacrificat, que porta el cristià a donar, a perdre, la seva vida per amor. Animà tothom a ser generosos en les bones obres que mostraran la fe amb què haurem viscut. Tingueren un record especial per Mn. Lluís Baro, fill del poble, que va morir a finals d’agost a La Seu d’Urgell. 

Després  de la missa, el jove seminarista Jan, amb orígens familiars a Peramea, féu de guia de l’exposició, i explicà l’origen d’aquells vestits litúrgics i objectes per al culte tal com s’ha fet a l’estiu. I amb unes paraules valoratives, l’arquebisbe va tancar l’exposició.

Finalment els assistents mostraren a l’Arquebisbe les greus deficiències en el temple que reclamen obres urgents de restauració, i que entre els mateixos veïns, l’Ajuntament, la Diputació i el Bisbat hauran de veure com tiren endavant les obres.  Després tingué lloc una familiar compartició de begudes i coca i tots pogueren saludar l’Arquebisbe.

Compartir