Clausura dels Exercicis Espirituals per als preveres a Balaguer

Divendres dia 22 de febrer es van cloure una de les dues setmanes d’Exercicis Espirituals per als preveres que ofereix el Bisbat d’Urgell cada any i que des del dilluns dia 18 s’havia dut a terme a la Casa d’espiritualitat del St. Crist de Balaguer. Els exercicis foren dirigits per Mn. Salvador Santana, rector del Seminari de Canàries. Hi assistiren 26 preveres diocesans.
El divendres dia 22 s’hi va fer present l’Arquebisbe Joan-Enric per cloure la tanda. Va presidir l’Eucaristia en la festa litúrgica de la Càtedra de St. Pere i va animar els sacerdots que havien realitzat tota la setmana d’exercicis a sentir-se urgits pel Senyor a continuar la seva missió apostòlica, renovats després d’uns dies de retrobar-se en l’amistat profunda i personal amb Jesús. L’Arquebisbe va exhortar els preveres a sentir-se sostinguts en el seu ministeri pastoral gràcies a la pregària i a l’estima de tants i tants fidels del Poble de Déu que els valoren i estimen i que tenen un prevere com a model i referència en moments significatius de la seva vida. Exhortà els preveres a pregar intensament pel Sant Pare Francesc que en aquells dies tenia a Roma la trobada per la protecció dels menors amb tots els Presidents de les Conferències episcopals i animà els preveres a sentir-se estimats i valors en el seu ministeri i que l’Església ha de ser sempre un lloc segur, on tots els infants joves se sentin protegits i estimats.

Al final de la missa els impartí la benedicció enriquida amb la indulgència plenària.

Un dinar de germanor a la Casa d’espiritualitat del St. Crist de Balaguer amb un diàleg entre l’Arquebisbe i els preveres exercitants i l’agraïment sincer al Predicador dels exercicis, Mn. Salvador Santana, clogueren aquests dies de renovació espiritual.
Compartir