Celebració del Dia de Pasqua

Diumenge de Pasqua, 17 d’abril, arreu de la Diòcesi els preveres i diaques es van multiplicar perquè es pogués celebrar al màxim la gran solemnitat de la Resurrecció del Senyor, la festa litúrgica més important de tot l’any.

A la Catedral de Sta. Maria la celebració solemne del Dia de Pasqua fou presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada pel Vicari General i Rector, Mn. Ignasi Navarri i el Secretari general Mn. David Codina. El Sr. Arquebisbe va impartir la benedicció apostòlica amb indulgència plenària a tots els fidels presents.

A la seva homilia l’Arquebisbe Vives va glossar el significat profund de la festa de Pasqua amb la resurrecció de Jesucrist d’entre els morts, que dóna la Vida. Va destacar com Maria Magdalena, moguda per la força de l’amor, més enllà de tota raó, va anar de bon matí, a trenc d’alba, la primera, al sepulcre. En aquest sentit destacà la intuïció de l’amor que tenen les dones que els fa superar les racionalitats i les pors, ja que la l’amor té una raó, que la raó no entén (B. Pascal). Animà els fidels a viure amb intensitat la festa de la Pasqua, l’Octava i tota la cinquantena pasqual ja que el Senyor és viu, ens acompanya i omple de saviesa divina i d’Esperit Sant. i no ens deixa mai sols. Exhortà els fidels a agrair el do del propi baptisme, la nostra dignitat més gran, i recordà com en la Vetlla Pasqual i en la Pasqua, molts adults, també a la Diòcesi, rebrien el do del baptisme, la confirmació i l’Eucaristia, i per això entre tots hem de donar un testimoni coherent de la nostra fe, refiats de la gràcia divina.

També la comunitat cristiana d’Ucraïna, de Guissona, de ritu greco-catòlic, es va aplegar a l’església de Santa Maria la matinada d’aquell diumenge per celebrar la Pasqua. L’acte es va iniciar a les sis del matí, i va acabar més tard de les deu, amb la benedicció de les mones a la plaça de l’església, presidida pel P. Taras Kogut, el sacerdot de la comunitat. Els cants de la coral ucraïnesa van animar litúrgicament tota la cerimònia, que va omplir de gom a gom les tres naus de l’església.

Aquella celebració havia anat precedida unes hores abans, per la celebració de la Vetlla Pasqual de la comunitat catòlica de ritu llatí, que fou presidida per Mn. Ramon Balagué, Rector de la Parròquia, i en la qual va rebre els sagraments de la iniciació cristiana una jove adulta.

Compartir