Celebració de la Festa de la Mare de Déu dels Desemparats

Dissabte 9 de maig, abans del segon diumenge de maig, l´església celebra la festa de la Mare de Déu dels Desemparats.
Les religioses de la LLar de St. Josep de la ciutat de La Seu d´Urgell, les Germanetes dels ancians desemparats, han celebrat amb tota solemnitat aquesta festivitat.
La Missa ha estat presidida per Mn. Ignasi Navarri i concelebrada per Mn. Rossend Roca, Mn. Cinto Busquet i els dos sacerdots residents Mn. Lluís Baro i Mn. Lluís Rourera. També hi han participat els seminaristes del Bisbat que amb els seus cants han solemnitzat la celebració.
Mn. Ignasi en la seva homilia ha recordat la tradició que arrenca de l´any 1409 quan el religiós mercedari Fra Joan Gilabert, coetani i amic de St. Vicenç Ferrer, va moure el cor dels fidels de València per posar en marxa un Alberg hospital amb la finalitat d’atendre i acollir els fills de Déu més desemparats de la societat. Més endavant va néixer una Confraria amb la finalitat de continuar impulsant aquesta obra. La imatge de la «geperudeta» portaria en les seves espatlles el fèretre dels confrares morts. L´any 1562 s’alçà l´actual Basílica proclamada amb aquest títol pel Papa Pius XIIè. I fou l´avui Sant Joan XXIII qui va declarar «la benaventurada Verge Maria, sota l’advocació dels Desemparats, celestial patrona principal davant Déu de tota la regió Valenciana».

Compartir