Celebració de Diumenge de Rams a la diòcesi

La Diòcesi d’Urgell ha celebrat el  Diumenge de Rams amb la celebració de les tradicionals benediccions de Rams i la Missa Solemne posterior.
A la parròquia de Sant Ot, la Catedral de Santa Maria, la celebració ha estat presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i han concelebrat el Rector de Sant Ot, Mn. Xavier Parés i el Secretari General , Mn. David Codina, i Mn. Jordi Gasch.
Centenars de persones, famílies senceres amb infants i moltes acompanyades pels avis, s’hi han acostat per beneir les seves palmes, palmons, i rams d’olivera i llorer. Els infants han pujat al peu del presbiteri en el moment des de l’Ofertori participar en el moment més important de la litúrgia, brandant i aclamant amb les seves palmes i palmons durant el cant del Sant, la Consagració i la Doxologia final de la pregària eucarística.

A la seva homilia Mons. Vives ha animat els fidels a viure amb joia i espiritualitat la Setmana Santa, participant a les celebracions litúrgiques i vivint aquests dies sants amb fe i actitud de pregària. Ha recordat que «avui hem entrat a la Catedral per la porta de la misericòrdia per acostar-nos més a Déu, convertir-nos, i esdevenir també nosaltres misericordiosos com el Pare celestial». I ha concretat la misericòrida a la família, envers els refugiats i necessitats més propers, i a la societat on vivim i en comunitat cristiana. L’Arquebisbe ha recordat les tres paraules que Jesús proclama en la passió segons Sant Lluc, que s’havia proclamat en aquest diumenge de Passió: «Pare, perdoneu-los que no saben el que fan; Avui seràs amb mi al paradís; i Pare, confio el meu alè a les vostres mans!». Mons. Vives ha animat les famílies a transmetre la fe a les generacions futures ja que és el més gran que els hi poden oferir. Finalment, ha volgut tenir una pregària per tots els refugiats demanant als governs i autoritats una actitud generosa, i no egoista, ja que els fidels volen ser acollidors i solidaris amb les persones que ho passen malament a causa de la guerra, les persecucions o la fam.

En altres indrets del Bisbat també els Rectors i Mossens s’han multiplicat per poder presidir les celebracions de benedicció de Rams i l’Eucaristia solemne del Diumenge de Passió, que recorda l’entrada de Jesús a Jerusalem. quan va ser rebut amb alegria, amb palmes i branques d’olivera, i la Creu redemptora del Fill de Déu, que amb la seva mort ens ha salvat. Ell que entrà amb decisió a la Ciutat Santa de Jerusalem, per entregar la seva vida per Amor, ens continuï ensenyant què vol dir estimar amb obres i de veritat.

Compartir