Campaments de l’Agrupament Escolta d’Ivars d’Urgell

Del 28 de juny al 8 de juliol l’Agrupament Escolta d’Ivars d’Urgell va dur a terme els seus campaments a Castellar de n’Hug, hi van participar 115 escoltes, caps (monitors) i cuineres. Al llarg de 10 dies infants que venen de diferents llocs del nostre Bisbat van poder compartir l’esperit escolta. No hi van faltar els tallers, les activitats esportives, lúdiques i també formatives, ja que es busca, en el món del lleure en general, el creixement integral dels infants i adolescents. Entre els tallers més formatius el “dels refugiats” on es va treballar aquesta realitat que vivim en la nostra societat, amb una reflexió ben profunda i raonada per part dels escoltes més grans -branca de pioners i caravel·les-.

L’excursió per coronar el pic del Puigmal, de 2.913 m ens va portar fins a un dels indrets més significatius del nostre Bisbat, com és el Santuari de Núria. Una activitat realitzada en dos dies, des de Queralbs al Santuari, i després des del Santuari al Puigmal i retorn a Queralbs. La duresa de la ruta quedava oblidada quan al davant dels escoltes es va obrir la Vall de Núria, on fe i natura parlen de fe, de natura i de país.   

A Núria vam ser acollits pel capellà del Santuari, Mn. Joan Perera, que ens va ajudar en tot moment, a la vegada que ens va oferir tota la seva col·laboració i ajuda, l’Agrupament en va estar molt agraït. Vam aprofitar un moment de la tarda per fer la visita al Santuari, i escoltar de Mn. Perera la història del lloc, de Sant Gil, de la devoció a la Mare de Déu de Núria, i a més de la visita al cambril de la Marededéu, vam cantar els seus goigs i vam pregar per tot el grup escolta.

Uns dies ben intensos viscuts amb aquells valors que també fa seus l’Església, com és l’amistat i l’amor a la natura. Aquest activitat del Cau d’Ivars s’afegeix a les moltes activitats de colònies, campaments, rutes i casals que s’organitzen en molts llocs del nostre Bisbat. 

(podeu trobar més dades en el Full Dominical del 24 de juny)

Compartir