Benedicció dels Rams a la Diòcesi i celebració a la Catedral

El Diumenge de Rams s’ha celebrat arreu de la Diòcesi d’Urgell amb la tradicional benedicció dels rams, les processons i la celebració eucarística de la Passió del Senyor.
Centenars de persones, famílies senceres amb infants i moltes acompanyades pels avis, s’han acostat a les respectives parròquies per beneir les seves palmes, palmons, i rams d’olivera i llorer, i aclamar Jesús que entra a Jerusalem.
A la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, la celebració va ser presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i van concelebrar el Rector de Sant Ot, Mn. Ignasi Navarri, Mn. Josep M. Solé i Mn. David Codina. La celebració fou intensament viscuda pels infants que han participat activament a la litúrgia, prop de l’altar en els moments de lloança i aclamació.
L’Arquebisbe Joan-Enric a la seva homilia en llengua catalana i castellana va remarcar com diverses paraules de Jesús a la creu ens han d’acompanyar aquests dies de Setmana Santa: “Pare, perdoneu-los que no saben el que fan”. El perdó, l’amor misericordiós de Déu Pare que sempre està disposat a perdonar i a estimar-nos malgrat les nostres faltes i pecats. Mons. Vives felicità les famílies, pares i mares, padrins i padrines, que lluiten per educar els seus fills i viure l’amor malgrat les dificultats del dia a dia i els animà a saber-los testimoniar també la fe en Jesucrist. Animà els pares a donar testimoni als seus fill sobre aquells valors que no passaran mai.

A d’altres parròquies, els respectius rectors han presidit les misses i han fet les benediccions de Rams, en commemoració de l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, on va ser rebut amb alegria, i amb la gent alçant les palmes i branques d’olivera i llorer per rebre’l, aclamant-lo com a Salvador.
Ha començat així la gran Setmana dels cristians.

{youtube}MKoLrte_Wao{/youtube}
Compartir