Assemblea de Delegats de MCS a Madrid

Una vuitantena de delegats de comunicació i personal adscrit a les delegacions de totes les diòcesis espanyoles van participar del 29 al 31 de gener en l’Assemblea de Delegats de Mitjans de Comunicació, que es va celebrar a la seu central de la Conferència Episcopal, a Madrid, amb el títol «Perquè ho puguis explicar i gravar en la memòria (cf. Ex 10,2). La vida es fa història». Va assistir-hi la Delegada de Mitjans de Comunicació d’Urgell, Sra. Cristina Orduña.
 
El tema central que va unir les ponències de formació va ser el missatge per la Jornada de les Comunicacions Socials del Sant Pare Francesc, que porta per títol «Perquè ho puguis explicar i gravar en la memòria (cf. Ex 10,2). La vida es fa història» i es va aprofundir com recrear la imatge de l’Església en la societat, com fer arribar les coses bones que fan les persones que arreu de les diòcesis estan vinculades als serveis socials i a Càritas, i també de quina manera fer-ho.

Mons. Ginés Garcia, president de la Comissió de MItjans de Comunicació i Bisbe de Getafe va presentar les jornades i va donar el tret de sortida a les ponències que es van anar succeint. Van ser les de Mons. Lucio Adrián Ruiz, secretari del Dicasteri per a la Comunicació de la Santa Seu, que va glossar el missatge del Papa Francesc i el sentit que dóna a la vida el fet d’explicar històries i compartir-les, perquè “la història pressuposa la memòria, valoritzar el que s’ha dut a terme, sense històries, no hi ha victòries”. Es tracta doncs, des de l’Església, d’explicar la història de l’home, per l’home i des de l’home”. També van participar el President de l’Associació de Directius de la comunicació, Miguel López Quesada, que va parlar del reptes a què s’enfronten els directors de comunicació en l’era digital; el Director de l’Oficina per al Sosteniment de l’Església, Mn. Miguel Ángel Jiménez, que va parlar de la publicitat com a relat. També es van poder seguir les comunicacions de Pablo Iglesias, de l’agència de l’ONCE Servimedia; la nova imatge de la revista Ecclesia, presentada per la seva directora Silvia Rozas; com es va fer la comunicació a la Feria de la Fe a Jaén, la presentació del Congrés de laics que es farà al mes de febrer, i es van poder visitar les instal·lacions del Grup COPE, que inclou el canal TRECE de televisió.

La cloenda de les jornades de treball va ser la cerimònia de lliurament dels Premis Bravo, que va comptar amb la presència del Nunci a Espanya i Andorra, Mons. Bernardito Auza.  Enguany es va premiar amb premi especial al veterà periodista José M. Carrascal, l’agència Servimedia, en el seu 30è aniversari, el director de les emissores musicals de la COPE, Javier Llano; el programa “Volando Voy” de TVE; Antonio Moreno, autor de fils a twitter de caire religiós, Lucía González-Barandiarán, per la seva trajectòria en la distribució de cinema d’inspiració cristiana, la campanya “Tenemos que vernos más” de Leo Burnett per al licor Ruavieja i el promotor musical Fernando Salaverri.

Just abans de la cerimònia de lliurament dels Premis Bravo, els delegats van voler fer un obsequi al President de la Comissió, Mons. Ginés Garcia, que enguany acaba el seu segon mandat, i li van lliurar en nom de tots una Mare de Déu de bronze.

Compartir